Klik om contact op te nemen

Mountainbike

Window Media Video
QuickTime Video

Het Reuzengebergte is een geweldige omgeving om te fietsen of te mountainbiken, en kent oneindig veel routes. Deze sport wordt ook druk beoefend in deze streek en er zijn regelmatig professionele wedstrijden. Natuurlijk vanwege de schoonheid van de natuur maar ook de hoogteverschillen maken deze bergketen tot een ideaal mountainbike oord.

Vanuit Cerny Dul zijn er vier mogelijkheden om tochten of afdalingen te maken, te weten;

  1. Starten in Cerny Dul, een tocht maken en eindigen in Cerny Dul.
  2. Starten in een andere plaats, een tocht maken en eindigen in Cerny Dul.
  3. Starten in een andere plaats, een tocht maken en eindigen in een andere plaats.
  4. Meerdaagse fietstocht maken waarbij elders wordt overnacht.

U kunt natuurlijk uw eigen fiets meenemen maar kunt ook een mountainbike in Vrchlabi huren. Iedereen die bij ons een vakantie boekt krijgt bij de toegestuurde reisbescheiden een zeer uitgebreide wandel- en fietskaart van het gehele Reuzengebergte meegestuurd! Daarnaast beschikken wij ook over diverse spectaculaire mountainbike afdelings-routes.

In het reuzengebergte rijdt sinds 2004 een fiets-shuttlebus van en naar vrijwel alle plaatsen. De bus rijdt hoofdzakelijk 's morgens en 's avonds in de zomermaanden. Het is ook mogelijk een fietstaxi te bestellen (busje). Deze fietstaxi kan maximaal 12 personen vervoeren. De rit prijs is ca. €. 1,- per km. Een rit van bijvoorbeeld Harrachow naar Cerny Dul van 40 km kost €. 40,-. Indien u reist met 5 personen kost dit dan dus €. 8,- per persoon. De fietstaxi kan onder het volgende telefoonnummer worden gebeld : 00420 499422144. U dient minstens 1 dag van te voren een reservering te maken.

Een mooie afdaling is bijvoorbeeld van de Cerna Hora (1300 m) in Janske Lazne naar Cerny Dul. Een spectaculaire afdaling van 12 kilometer. Wie durft deze uitdaging aan. Maar dit is slechts een klein deel van het aanbod dat het Reuzengebergte u biedt.

 

Motorrijden

Window Media Video
QuickTime Video

In het Reuzengebergte vindt de motorrijder alles wat hij of zij zoekt. Een prachtige omgeving en natuur, een heuvel en bergachtig gebied, mooie bochten en verrassende routes, goede pensions en hotels, heerlijk eten en natuurlijk een lekker koud biertje. Wist u trouwens dat het bier van oorsprong uit Tsjechië komt. Denk maar eens aan het woord "pils" en de Tsjechische plaats Pilzen. Dit is de bakermat van ons bier.

Het Reuzengebergte is 40 kilometer lang en 20 kilometer breed. Dit betekent dat u als motorrijder in 2 of 3 dagen touren het gehele Reuzengebergte kunt zien (in ieder geval de bekendste plaatsen). Wij hebben een aantal prachtige routes voor u beschikbaar als u bij ons een vakantie boekt. Eén daarvan brengt u zelfs in Polen. Tevens hebben wij een mooie route die u naar Praag en weer retour leidt. In Vrchlabi kunt u ook motoren huren.